Az EDF Démász körzetében már mindenütt van villany

Az EDF Démász területén pénteken az időjárás miatt néhány száz háztartásban ment el a villany, de vasárnapra mindenütt elhárították az összes hibát.

Az EDF Démász szolgáltatási területén a rendkívüli időjárás nem okozott jelentős kiterjedésű üzemzavart - tájékoztatott lapunk megkeresésére a dél-magyarországi áramszolgáltató.

Március 15-én Szegeden egy trafóházba befújt hó miatt körülbelül egy órán át nem volt áramszolgáltatás 300 háztartásban.

Ugyanezen a napon Szabadszállás, Kerekegyháza térségében vezetékszakadást okozott a hó és az erős szél. Itt a csaknem 8 órás helyreállítás idején 340 háztartásban nem volt áram.

A legnagyobb problémát Kalocsán okozta a rendkívüli időjárás. Március 15-én, kora délután hóbefúvás következtében több trafóállomásnál alakult ki üzemzavar, ami 2900 háztartást érintett. Az EDF Démász Partner Kft. munkatársai aggregátorokkal, transzformátorkörzetenként felváltva biztosították a lakosság villamosenergia-ellátását. Így folyamatosan csökkent az áram nélkül maradt fogyasztók száma.

Hajnal 2 óra 55 percre mindenütt helyreállt az áramszolgáltatás. A 11 transzformátort érintő javítási munkálatokat a rendkívüli időjárás és a rossz útviszonyok nehezítették. Az üzemzavar elhárításában az EDF Démász Partner Kft. bajai, kecskeméti és szegedi munkatársai együtt vettek részt. Munkájukat a katasztrófavédelmi igazgatóság és a tűzoltóság segítette.

Szombaton délelőtt még egy transzformátorkörzetben kerestek kábelhibát. Ez 20-30 perces áramszünetet okozott néhány kalocsai utcában.

Vasárnap már sehol nem volt az időjárással összefüggésbe hozható üzemzavar az EDF Démász szolgáltatási területén - zárul a cég lapunkhoz eljuttatott közlése.

Az áramszolgáltatók közül az Elmű-Émász már beszámolt a helyzetről. Az E.ON válaszát még várjuk; a hírek szerint e cég területén okozott a legtöbb kárt a vihar.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.