Az Avis Budget jelentősen bővíti magyar központját

Állami támogatással a jelenlegi 300 mellé további 235, nyelveket beszélő, részben pályakezdő munkavállalót alkalmaz budapesti szolgáltatóközpontjában a nemzetközi autókölcsönző Avis Budget Csoport.

Állami támogatással a jelenlegi 300 mellé további 235, nyelveket beszélő, részben pályakezdő munkavállalót alkalmaz budapesti szolgáltatóközpontjában a nemzetközi autókölcsönző Avis Budget Csoport - jelentette be Larry De Shon, a társaság - Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelős - régiós elnöke és Dobos Erzsébet, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A bővítéssel a csoport a nyugat-európai (német, olasz, spanyol és angol) szolgáltatóközpontjainak egyes funkcióit telepíti át Magyarországra, mintegy 10 millió eurós költséggel - közölte Villányi Péter, az Avis Budget Group BSC Kft. ügyvezető igazgatója.
Magyarországon jelenleg 30 szolgáltatóközpont, 30 ezer munkavállalót foglalkoztat. A szolgáltatók egy része több ezer fős, nagy intézmény, míg a kisebbek egy-egy cég regionális szolgáltatóközpontjai - jellemezte ezt a szolgáltatási szegmenst Dobos Erzsébet.

Az Avis Budget magyar szolgáltatatóközpontja eddig könyvelést és számlázást végzett az európai leányvállalatoknak, és csak kisebb jelentősége volt az ügyfélszolgálatnak. A jövőben ez utóbbira helyeződik át a hangsúly, és az autót bérlő ügyfelek - problémáikkal - Budapesten keresztül érhetik el a társaságot, illetve innen kaphatnak segítséget - vázolta a tervet Larry De Shon. Az Avis Budget Group 175 országban, 10 ezer autókölcsönző irodát működtet, 29 ezer alkalmazottal. Az Avis Budget Group BSC Kft. tavalyi árbevétele 3 milliárd forint volt, az adózás előtti eredménye pedig 168 millió forint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.