Az autósoknak is kedvezne a 'kgfb-kampánycsend'

Mivel az évközi váltók száma és aránya folyamatosan bővül, a piaci verseny fenntartásában marginálisra csökkent az évi egyszeri koncentrált díjhirdetés szerepe. Ezért az autósok és a biztosítótársaságok számára is ideálisabb lenne az évközi többszöri KGFB díjhirdetés gyakorlata – emeli ki a PBA biztosítási alkusz szakértője.

Már nem léteznek azok az okok, melyek indokolnák az évi egyszeri díjhirdetést, hiszen az alkuszok tevékenységének is köszönhetően a fogyasztói szempontoknak is maximálisan megfelel a már kialakult, könnyen átlátható díjtarifálás. Az ügyfelek tájékoztatása teljeskörűen megvalósult, mindenki személyre szabottan válogathat az általa igénybevehető kedvezmények tárházából, megismerheti a kiegészítő termékek széles körét és az együttkötési kedvezményeket.

Az évközi többszöri díjhirdetést lehetővé tévő törvényjavaslat már az országgyűlés előtt van, elfogadása esetén kedvező irányba módosulhatna a kötelező gépjárműbiztosítási tarifahirdetés szabályozása jövő év januárjától.„Kiszámíthatóbb üzletmenetet jelentene a biztosítóknak, ha egy esetleg túlzottnak bizonyuló díjcsökkentés és kockázatvállalás esetén menet közben korrigálni tudnának díjaikon, a bekövetkezett káresemények statisztikai adatainak ismeretében.

Ugyanakkor a társaságok a túlságosan magas díjon bevállalt, de évközben meglepetést okozó kármentesen közlekedő ügyfélcsoportoknak is kedvezhetnének év közben, s a jelenlegi módszerrel szemben lehetőség nyílna az esetleges évközi tarifacsökkentésre is, amely a jelenlegi gazdasági helyzethez való alkalmazkodás elengedhetetlen feltétele az ésszerű piaci versenyben. Így a társaságok e termékre vetített bevételei is kiszámíthatóbbá válnának” - összegzi az előnyöket Horváth László, a PBA biztosítási alkusz gépjárműbiztosítási szakértője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.