Az autósoké az M43-as első szakasza

Szimbolikus szalagátvágással ideiglenesen forgalomba helyezte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az M43-as autópálya első szakaszát. Az autósok a még épülő sztráda Makót Szegeddel összekötő 32 kilométerét előreláthatólag szeptembertől használhatják majd.

Az M43 autópálya első szakaszrészének ideiglenes forgalomba helyezésével Szeged városában mától jelentős mértékben csökken a tranzitforgalom okozta terhelés és a környezetszennyezés - jelentett be Galuska János, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházási igazgatója a sztráda első szakaszának avatásán. Elmondta: bár az M43 autópálya teljes, Szeged-Makó közötti közel 32 kilométerét csak 2010 szeptemberében vehetik birtokba az autósok, az első kilométerek átadásának pozitív hatása lesz.

Az M43 autópálya Szeged-Makó közötti szakaszának megépítésével a NIF illetékese szerint korszerű, magas színvonalú autópályával bővül az ország gyorsforgalmi úthálózata. Az új sztráda gyorsabb, biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé a térségben és biztosítja a tranzitforgalom egy részének levezetését - csökkentve ezzel a Szegeden és a környező településeken áthaladó forgalmat, valamint a környezetszennyezést.

Az M43 autópálya teljes Szeged-Makó közötti szakaszának szerződéses véghatárideje 2010. augusztus 31. A szegedi polgárok érdekeire tekintettel azonban a NIF az autópálya 5-ös főút és a 4519-es jelű összekötő út (Csongrádi út) között elkészülő szakaszát és a Csongrádi úti csomópontot - ideiglenes forgalomtechnikai megoldásokkal - csütörtökön átadta a forgalomnak.

Az útszakasz jelenleg is kivitelezési terület, melyet főútként helyeznek ideiglenesen forgalomba. Burkolatán óránként 90 kilométeres a legnagyobb megengedett sebesség, a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművek pedig nem közlekedhetnek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.