Az autósok fele kgfb-t vált

Az idei bankadónál is többet, mintegy 39 milliárd forintot spórolhastnának az autósok, ha mindenki a számára lehető legolcsóbb kötelezős biztosítót választaná. A kedvenc az újonnan megjelent román Astra biztosító, amelyet azonban a pénzügyi felügyelet két jogcímen is elmarasztalt.

A több mint 4 millió magyar autósnak idén a fele vált kötelező gépjárműfelelősségbiztosítót (kgfb) - derül ki az internetes alkuszok elemzéseiből.

A váltók fele a K&H Biztosítót és az Astrát választja.

A netrisk.hu számítása szerint a 4 millió feletti autósból, az idei kampányban több mint 2 millió biztosítót vált, és 26 milliárd forinttal kevesebb díjat fizet jövőre, mint idén. Ha mind a 3 millió, a váltással jobban járó autós biztosítót váltana, akkor a megtakarítás meghaladná a biztosítókat terhelő bankadó 39 milliárd forintját is.

A netrisk.hun eddig 3,3 millió autós kalkulálta ki a kgfb díját. Ebből 3,1 millióan találtak olcsóbbat az idei biztosítójuk díjánál. Az átlagos megtakarítás 13 ezer forint.

Szintén 2 millió biztosító váltót valószínűsít a kotelezo.hu alkusz is. A náluk szerződést kötők 29 százaléka a K&H Biztosítót, míg 19 százalékuk az új piaci szereplőt, a román Astra Biztosítót választotta. A piacvezető Allianzra 14, míg a Közlekedési Biztosító Egyesületre (KÖBE) 11 százalék jut.

A motorosok is jól járnak az idei kampányban - közölte a biztositas.hu alkusz. A megtakarításuk elérheti a 20-50 százalékot. Ez az arány ahhoz képest jelentős, hogy a motorkerékpárok biztosítása jóval drágább, mint az autóké.

 

Nyolc kgfb-s biztosítót marasztalt el a PSZÁF

A PSZÁF pénteken nyolc biztosítóval szemben tett közzé határozatokat a 2010. október 30-án megjelentetett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjtarifák kapcsán. A felügyelet 1-1 millió forint fogyasztóvédelmi bírság megfizetésére kötelezte az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-t és az Astra S. A. Biztosító Magyarországi Fióktelepét. Újból közzé kell tennie díjtarifájának egyes elemeit az Aegonnak, az Astrának, a Generali-Providenciának, a Genertelnek, az Unionnak, az  Uniqának és a Wabardnak.

 

Az életbiztosításon nyert az ágazat

A nem életbiztosításokból származó díjbevételek 4 százalékkal csökkentek - hangzott el a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) sajtótájékoztatóján. Az életbiztosításokból származók 15 százalékkal nőttek ez év első háromnegyedében. Már működik a MABISZ Díjnavigátor.

A válság bekövetkezte óta most először nőtt a magyar biztosítási piac, mégpedig 2,98 százalékkal. Ez azonban csalóka, mivel egyedül az egyszeri díjas életbiztosítások bevétele emelkedett - mondta Paál Zoltán a MABISZ életbiztosítási tagozatának elnöke.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.