Az ÁSZ-elnök szerint javul a helyzet

Domokos László, az Állami Számvevőszék - egykor fideszes - elnöke úgy látja, tavaly lényegesen javult az országban a közpénzek helyzete.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerint lényegesen javult a közpénzügyi helyzet Magyarországon az elmúlt évben. Domokos László ezt az ÁSZ 2012-es beszámolójának országgyűlési tárgyalása során mondta szerdán, a plenáris ülésen.

Az előző ciklusban még a Fidesz színeiben politizáló ÁSZ-elnök ismertetése szerint tavaly 112 jelentést hoztak nyilvánosságra, amelyek Magyarország legégetőbb gazdasági és társadalmi problémáival kapcsolatban adtak megalapozott, szakmai és objektív válaszokat.

Hozzátette: összesen 213 címzettnek 1117 intézkedési kötelemmel járó javaslatot tettek, amelyre két kivételtől eltekintve intézkedési terv is készült, azaz az ÁSZ ennyi szálon indította el egyszerre a magyar közpénzügyek megújulását.

Domokos László ezt nagy előrelépésnek értékelte, utalva arra, hogy az új számvevőszéki törvény hatályba lépése előtt a hivatal javaslatainak csaknem felére még csak intézkedési terv sem készült.

Ennek alapján kijelentette: lényegesen javult a közpénzügyi helyzet Magyarországon tavaly.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.