Az Apeh-re nem hat a válság

Nem változnak az idén az adóhivatal kiemelt vizsgálati területei, a tavalyi évhez hasonlóan fokozottan ellenőrzik például az újonnan alakuló vállalkozásokat, a jövedelem-, illetve nyereségminimum alatt vallókat, a magánszemélyek vagyongyarapodását és továbbra is nagy hangsúlyt kap a feketefoglalkoztatás kiszűrése.Válság ide, válság oda, az APEH végzi a dolgát.

Nem változnak az idén az adóhivatal kiemelt vizsgálati területei, a tavalyi évhez hasonlóan fokozottan ellenőrzik például az újonnan alakuló vállalkozásokat, a jövedelem-, illetve nyereségminimum alatt vallókat, a magánszemélyek vagyongyarapodását és továbbra is nagy hangsúlyt kap a feketefoglalkoztatás kiszűrése - derült ki a hivatal  idei ellenőrzési irányelveit ismertető keddi sajtótájékoztatón.

Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke elmondta: az ellenőrzések célja, hogy jogkövetésre ösztönözze, s az adócsalástól elrettentse az adózókat, továbbá biztosítsa az államháztartás adóbevételeit. Az APEH arra törekszik, hogy mindenhol jelen legyen, ahol az adókikerülés kockázata nagy, a jogkövetőeket ugyanakkor békén hagyja.

Az elnök hangsúlyozta: az APEH a válságra tekintettel nem szüneteltetheti ellenőrzési, végrehajtási tevékenységét. Az APEH a 2008-ban befejezett több mint 317 ezer ellenőrzés  során 468 milliárd forint nettó adókülönbözetet tárt fel, amihez 304 milliárd forint szankció kapcsolódott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.