Az Android lenyomja az iPad-et

A Google Android operációs rendszerét használó táblagépek forgalma 2016-ra meghaladja az Apple iPad-jeinek eladásait – jövendöli az Informa piackutató cég.

Az Informa előrejelzése szerint a jelenleg 75 százalékos részesedésével óriási piaci előnyre szert tett Apple-lel szemben folyamatosan teret nyernek a Google Android platformját használó számítástechnkai gyártók, s kettejük párharcát a hatalomátvétel előtti 2015-ös évben már szoros, 36:35-ös arány jellemzi, hogy a következő évben a 38 százalékra felfutó Androit letaszítsa trónjáról az Apple-t.

The Google home page is shown on Google's latest version of the Android operating system, Honeycomb, on a Motorola Xoom tablet device following a news conference at Google Headquarters in Mountain View, California February 2, 2011. REUTERS/Beck Diefe
The Google home page is shown on Google's latest version of the Android operating system, Honeycomb, on a Motorola Xoom tablet device following a news conference at Google Headquarters in Mountain View, California February 2, 2011. REUTERS/Beck Diefenbach (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCI TECH)

2013-től az eddiginél olcsóbb és sokkal többet tudó androidos táblagépek jelennek meg a piacon, s ezek sikerére alapozzuk előrejelzésünket – írta az Informa közleményét jegyző David McQueen. A Samsung Galaxy Tab már most a legnépszerűbb androidos tablet, de a Motorola Mobility is egyre kelendőbb – tette hozzá.

Táblagépek piaca - elsősorban az iPadnek köszönhetően - rohamos tempóban bővül, amíg 2010-ben húszmillió darabot értékesítettek a lapragyúrt számítógépekből, addig 2015-ben a forgalom könnyen meghaladhatja a 230 millió darabot is – vélekedett az elemző.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.