Az Állami Nyomda adja a népszámlálás 'alapját'

Az előző, tíz évvel ezelőtti népszámláláshoz hasonlóan 2011-ben is az Állami Nyomda Csoport nyerte a nemzeti és uniós szempontból is kiemelt jelentőségű esemény kérdőíveinek gyártására és a kapcsolódó logisztikai feladatok ellátására kiírt közbeszerzést.

A Központi Statisztikai Hivatal által, a 2011. évi népszámlálás nagypéldányszámú kérdőíveinek nyomdai előállítására, csomagolására és szállítására kiírt közbeszerzést az Állami Nyomda Csoport nyerte – tette közzé a vállalat a BÉT honlapján. A kérdőívek segítségével az ország lakosságáról begyűjtött adatok a következő tíz évben alapot jelentenek
a különböző statisztikák elkészítéséhez.

A KSH-val kötött 2011. november 8-ig szóló két szerződés összértéke nettó 215 millió forint. A nettó 161 millió forint értékű első szerződés alapján a nyomda készíti el, csomagolja és szállítja le a szükséges kérdőíveket. A másik, nettó 54 millió forint értékű szerződés értelmében a társaság leányvállalatával, a Gyomai Kner Nyomda Zrt-vel közösen végzi a kapcsolódó gyártási és logisztikai feladatokat a népszámlálás segédleteire, egyéb nyomtatványaira vonatkozóan.

Elsősorban szakmailag és presztízs szempontokból is fontos számunkra, hogy egy ilyen, az egész országot érintő eseményben részt tudunk venni, és a tíz évvel ezelőtti népszámláláshoz hasonlóan, idén is az Állami Nyomda gyárthatja ennek a társadalmilag fontos tevékenységnek a nyomtatványait. Az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően nyomtatványgyártási kapacitásunk ma már eléri a napi 4 millió oldalt, ami tekintve ez irányú tapasztalatainkat is garancia arra, hogy minden magyar állampolgárhoz a megfelelő időben eljussanak a szükséges kérdőívek. – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.