Az Active Vision a leggyorsabban növekvő magyar cég

Az Active Vision Kft. lett a leggyorsabban növekvő hazai technológiai vállalat 2011-ben a Deloitte idén már 12. alkalommal összeállított listáján.

A Deloitte idén 12. alkalommal hirdette meg „Technology Fast 50” versenyét, amely Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatát részesíti elismerésben. 2011-ben a Fast 50 ranglistára nyolc ország vállalatai kerültek fel, a vállalatok átlagos növekedési üteme 1068 százalék volt, ami javulást jelent a 2010-es értékhez képest. Hazánkat az idei évben hat vállalat képviseli a listán.

Az elmúlt öt év alatt elért 6219 százalékos árbevétel-növekedéssel a román internetes repülőjegy-értékesítő, a Vola.ro került a 2011-es közép-európai Deloitte Technology Fast 50 ranglista élére. Ez az első olyan év, amikor román cég nyeri a versenyt, megtörve az elmúlt hét év hagyományát, amikor lengyel vállalkozások kerültek a lista élére.

A hazai technológiai vállalatok közül a legjobb helyezést a 19 helyre befutó, webes informatikai megoldásokkal foglalkozó Active Vision Kft. érte el, mintegy 760 százalékos bővüléssel. A listára a hazai cégek közül felkerült még az internetes megoldások építésével és technológiával kapcsolatos tanácsadással foglalkozó Viala Kft., az informatikai kutatás-fejlesztést és ehhez kapcsolódó tanácsadást nyújtó Dolphio Consulting Kft., a Net Média Zrt. médiavállalkozás, a 3 dimenziós számítógépes technológiák fejlesztésére szakosodott ECON Consulting Kft., valamint a mobil informatikai szoftverek és vállalati megoldások fejlesztésével foglalkozó InfomatiX Kft.

A Rising Stars kategória élére a három év alatt elért 2623 százalékos növekedéssel a lengyel biotechnológiai cég, a Selvita S.A. került. Eközben a tavalyi Rising Stars győztes, az internetes sportoldalakat üzemeltető cseh LiveSport az idei összesített Fast 50 listán második helyre került. A tavalyi Fast 50 összesített győztese, a Netmedia S.A. nevű lengyel webportál-üzemeltető az idén a verseny Big 5 kategóriájában került az élre, míg egyúttal az összesített listán is bent maradt az első ötben - megszakítás nélkül immár harmadik alkalommal.

Az idei Deloitte Fast 50 rangsorban nyolc országból szerepelnek vállalatok - Bulgária, Csehország, Magyarország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia. 19 olyan vállalkozás van, amely elsőként 2011-ben került be a helyezettek közé.

Átlagosan nézve a rangsorba került vállalatok 2011-ben 1068 százalékos arányban növekedtek, ami javulást mutat a tavalyi 967 százalékhoz képest, ami a figyelemreméltó teljesítmény a jelenlegi gazdasági körülmények között

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.