Az online pókerre is ráugrott a NAV

Újabb célpontokat keres a NAV online szerencsejátékok elleni hadjárata - írja a vg.hu. A sportfogadás után most a pókeroldalak vannak terítéken.
Bár elvileg már 15 fogadási oldalt tett ideiglenesen elérhetetlenné a NAV, van olyan, amely még most is kifogástalanul működik és magyar nyelven elérhető. A lap szerint eközben az adóhatóság úgy irányt vett: pénteken a piac legnagyobb szereplője, a PokerStars blokkolásáról döntöttek.

A máltai székhelyű PokerStars a legnagyobb online pókerterem a világon, a készpénzes online játékok 55 százaléka náluk zajlik. Idei versenysorozatukban a garantált fődíj 40 millió dollár. Saját ismertetőjük szerint a cég nem kaszinó, a regisztrált játékosok mindig egymás ellen küzdenek, és, ha csak nem valódi pénzben játszik valaki, egy fillérbe sem kerül a részvétel.

Érdekesség, hogy a közelmúltban a hasonló profilú oldalak közül elsőként kaptak online szerencsejáték-engedélyt Bulgáriában.

A szakportálok szerint a magyar blokkolás egyrészt elenyésző hatékonyságú, másrészt tisztességtelen. A cégek esélyt sem kaptak, hogy a blokkolás előtt licencet szerezzenek. Másrészt viszont pillanatok alatt megkerülhetik a tiltást: elegendő megváltoztatni az IP-címet, kivált, hogy a legtöbb cégnek tíznél több, saját használatú IP-címe van. Arról nem is beszélve, hogy számos oldallal szemben semmilyen NAV-tiltás nincs érvényben a mai napig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.