Az online kaszinók is Vajna kezébe kerülnek?

Egy fideszes képviselő módosítójavaslata nyomán a jövőben csak azok üzemeltethetnének online kaszinót, akik a normál kaszinók üzemeltetésének jogát is megkapták. Jelenleg ennek alapján csak Andy Vajna és Szima Gábor érdekeltségei jöhetnek szóba.

Bánki Erik az online kaszinójáték részletes törvényi szintű szabályainak megalkotását szeretné elérni az Országgyűlés honlapján olvasható javaslattal. A szövegben további szűkítés is megjelenik, mindössze kettő online kaszinót hagyhatna jóvá a NAV. A törvény 2015. szeptember 1-én lépne hatályba.

29/L. § (1) Az online kaszinójáték a kaszinójáték és a távszerencsejáték hírközlő eszköz és rendszer útján történő szervezése (a továbbiakban : online kaszinójáték). Online kaszinójátékot kizárólag a kaszinójáték szervezésére jogosult koncessziós társaság szervezhet.

(2) Az állami adóhatóság legfeljebb két online kaszinó működését engedélyezheti. 

29/M. § Online kaszinójáték kizárólag magyarországi IP címről kapcsolódó játékos számára tehető hozzáférhetővé. A játékszervezőnek gondoskodnia kell az IP címek törvényi megfelelőségének folyamatos ellenőrzéséről.

Vajna és Szima a kaszinó koncesszióval együtt a 2013-ban elfogadott törvény nyomán megnyerte az egy évvel korábban betiltott pénznyerő automaták működtetésének jogát is. Ötszázezer lakosonként egy játékgépet üzemeltethetnek, bár ez utóbbi ügyben épp a múlt héten mondta ki az Európai Bíróság, hogy korlátozza a szolgáltatásnyújtás szabadságát.

A Nemzetgazdasági Minisztérium tavaly nyáron adott ki a törvény által meghatározott tizenegy kaszinókoncesszió közül ötöt, budapesti, illetve Pest megyei kaszinók működtetésére az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Las Vegas Casino Kft.-nek. Kettőt pedig, egy debreceni és egy nyíregyházi kaszinó üzemeltetésére a Szima Gáborhoz köthető Aranybónusz 2000 Kft. kapott meg - írja a Hvg.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.