Az NGM-nek nem számít a csapadékos nyár

Optimizmusban verhetetlen a Nemzetgazdasági Minisztérium kommunikációs stábja: az utóbbi évek legpocsékabb nyara kellős közepén a „derűs kilátások a turizmusban" címet adta pénteki sajtóközleményének.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma közzétett adatai szerint júniusban ismét 7,6 százalékkal nőtt a vendégforgalom hazánkban, amiben ezúttal a külföldi vendégéjszakák erőteljes bővülése is komoly szerepet játszott, de a belföldi vendégszám is jelentősen megugrott.

Mivel a hullámzóbb tavaszi hónapok után a nyár első hónapjában valamennyi mutató pozitív előjelű, így a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint „szép kilátásokat vetít előre az év egészére", hogy az első hat hónap teljesítménye a tavalyi rekordév felett alakult.

A minisztérium közleménye nem foglalkozott azzal, hogy az előrejelzésükbe belekalkulálták-e a júliusban kétnapos rendszerességgel ismétlődő monszunszerű esőzéseket.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint júniusban 948 ezer vendég 2,37 millió éjszakát töltött el a kereskedelmi. Előbbi 9,2 százalékos, utóbbi 7,6 százalékos növekedést jelent 2013 júniusához képest. A kereskedelmi szálláshelyek bruttó szállásdíj-bevétele a májusi növekedésnél is nagyobb mértékben, 11 százalékkal emelkedett, és megközelítette a 18 milliárd forintot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.