Az MNB vizsgálódik a Norbi-részvények körül

Az MNB áttekinti, hogy indokolt-e a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítése. A jegybank közleményében felhívta a befektetők figyelmét arra, hogy döntéseik meghozatala során a jegybank által korábban jóváhagyott tájékoztatóban foglalt információkat vegyék figyelembe.
Egyes sajtóhírek és befektetői érdekvédelmi bejelentések szerint a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-ról a jóváhagyott összevont kibocsátási tájékoztatótól eltérő információk jelentek meg, ezért az egyik befektetői szervezet kérte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) intézkedését.

Az MNB jelenleg azt vizsgálja, hogy a kibocsátó részvényértékesítésével kapcsolatos újabb bejelentések, információk összhangban állnak-e a jóváhagyott tájékoztatóban foglaltakkal, illetve az MNB mérlegeli, hogy a tájékoztató jóváhagyását követően jelentek-e meg olyan lényeges tények, körülmények, amelyek a tájékoztató kiegészítését indokolhatják.

Ennek során a jegybank ellenőrzi a bejelentésben jelzett állítások és a sajtóban megjelent információk valóságtartalmát, továbbá nyilatkozattételre hívta fel a kibocsátót és a forgalmazót.

Az MNB az információk értékelését követően rövid úton dönt arról, hogy szükséges-e a megalapozott befektetői döntés meghozatalának célját szolgáló tájékoztató kiegészítése. A jegybank felhívja a befektetők figyelmét arra, hogy befektetési döntéseik meghozatala során kizárólag az MNB 2014. július 22-én kelt határozatában jóváhagyott tájékoztató tartalmát vegyék figyelembe.

Az MNB által jóváhagyott tájékoztató a bejelentés által vitatott kérdés, azaz a védjegyek apportálása kapcsán „A védjegyek jelenlegi helyzete" című pontban kizárólag az alábbiakat tartalmazza: „Schobert Ferenc Norbertnek a megállapodás [a kibocsátó és Schobert Ferenc Norbert között fennálló védjegyhasználati megállapodás – MNB] időtartamának lejáratát megelőzően szándékában áll, hogy a védjegyeket a Társaságba apportálja. Az apportálás szándékának kinyilvánításával Schobert Norbert tervezi az apportálást, de nem tett kötelező érvényű nyilatkozatot arról, hogy azt végrehajtja."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.