Az MNB beindította Norbit

Folytatódik a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényeinek értékesítése azt követően, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közleményében jelezte, engedélyezte és jóváhagyta a társaság kibocsátási tájékoztatójának kiegészítését.
Egyben azt is közölték, hogy a részvényjegyzés időszakát – alighanem a közjáték miatt – meghosszabbítják. Egy héttel hosszabb ideig lehet majd a részvényeket jegyezni, szeptember 26 helyett, hanem október 3-ig adhatják el a papírokat.

A részvényjegyzést a múlt pénteken függesztette fel a jegybank, mert Schobert Norbert egy múlt heti sajtóbeszélgetésen többet mondott a birtokában lévő, és a cégnek jelenleg csak 2019-ig használatba adott védjegyek végleges átadásáról, mint amit a kibocsátási tájékoztató tartalmazott. Megígérte ugyanis, hogy a jegyzés lezárását követő első közgyűlésen döntenek a védjegyek ingyenes, vagy minimális költség melletti átadásáról a NUL számára - miközben a tájékoztatóban az szerepelt, hogy a Norbi tervezi az apportálást, de nem tett erre kötelező érvényű nyilatkozatot.

Az eltérést (és több más megjegyzést) kifogásolva a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) kérte az MNB-től a jegyzés felfüggesztését. A jegybank megvizsgálta a kérdést, felfüggesztette a részvényjegyzést, elrendelte a tájékoztató kiegészítését, majd - miután ez a hétfői határidőre megtörtént - engedélyezte a jegyzést és annak meghosszabbítását is.

Az MNB ugyanakkor megjegyzi, hogy a tájékoztató kiegészítése miatt, az ez előtt részvényt jegyző befektetőknek lehetőségük van a jegyzési nyilatkozatuk visszavonására, vagyis elállhatnak az üzlettől. Hogy lesz-e olyan befektető, aki ezt megteszi, az alighanem már csak szűk két hét múlva derül ki. A jövő pénteki zárás miatt a jegyzési eredményekről a vélhetően csak a hétvége után október 6-án, esetleg 7-én lehet megtudni valamit.

Így akkor derülhet fény arra is, hogy a felfüggesztés miatti közjáték mennyire érintette hátrányosan az értékesítést. Mindenesetre az ominótus sajtótájékoztatón Norbi és csapata azt mondta még erről: az utóbbi évek legsikeresebb részvényértékesítési folyamata zajlik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.