Az ittas vezetőnek csak fecni a biztosítása

Az alkoholos befolyásoltság alatt okozott baleset miatti kárt az autósnak meg kell térítenie a biztosító részére - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) közleményében.
A kötelező gépjármű felelősségbiztosításra (kgfb) vonatkozó törvény értelmében ugyanis a biztosítók ilyen esetekben regresszálják, vagyis visszakövetelik a károkozótól az általuk kifizetett kár összegét. Ez egy kisebb koccanás esetén is akár több százezer forint lehet - áll a közleményben.

A Mabisz felhívja a figyelmet arra is, hogy annak az autósnak, aki november végéig felmondta a korábbi kgfb szerződését, december utolsó napjáig van még lehetősége az új, választott biztosítónál megkötni a szerződést. Ennek elmulasztása komoly következményekkel jár, egyebek mellett a biztosítatlan időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetni, ami jóval magasabb az átlagos kgfb-díjnál.

Az idei november-decemberi kampány megközelítőleg másfél millió személyautót érintett, ennyinél "fordul" év végével a kötelező biztosítás. A jelenlegi becslések szerint ezzel a lehetőséggel még a tavalyinál is kevesebben, körülbelül 250 ezren élhettek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.