Az Elmű-ÉMÁSZ is türelmes az ünnepek alatt

Az ünnepek alatt az Elmű-ÉMÁSZ se kapcsolja ki a régóta tartozó lakossági áramfogyasztókat – tudtuk meg. Az EDF Démásztól viszont csak azt üzenték, hogy korábbi gyakorlatukhoz híven az időjárás függvényében megfontolják a kérdést. Az eddigi bejelentések alapján az is tudható, hogy az E.ON-nál január 6-ig, az állami Főgáz, illetve az immár hozzá tartozó GDF Suez Energia területén január 5-ig, míg a ­Tigáznál december 21-től január 3-ig tart a türelem.

Nem egyszerűsíti a helyzetet, hogy eközben január elsejével az E.ON gáz-, illetve az Elmű-ÉMÁSZ lakossági áramfogyasztói átkerülhetnek az államhoz. Míg az E.ON a fogyasztói szerződéseket adná át, addig az Elmű-ÉMÁSZ az ellátó céget értékesítené. Az átállás egyik esetben sem jár se átszereléssel, se tarifaváltozással, utóbbi folyamat mégis kevesebb vesződséggel kecsegtet. Az E.ON-gázfogyasztók januárban a december 31-i állapotnak megfelelő végszámlát is kapnak.

Akiket az E.ON a befizetetlen csekkek ellenére eddig nem zárt ki a gázszolgáltatásból, január 1-je után új ellátójuknál, a Főgáznál tartozásmentesnek minősülnek – közölte megkeresésünkre ­Egyházi Nikoletta szóvivő. A cég azonban jelenlegi követeléseit minden jogi eszközzel behajtja. Ahol már elzárták a gázt, a szolgáltatást a Főgáz csak akkor indítja újra, ha az ügyfél az E.ON-nál rendezi a teljes tartozást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.