Az egykori Sanomához költözik az Origo

Ugyanabba az irodaházba költözhet az Origo, ahol jelenleg a Central Médiacsoport (korábban Sanoma) is működik - írja az mmonline.

A Central Médiacsoport és az Origo Zrt. fúziójáról szóló pletykák az utóbbi hónapokban felerősödtek. A portál szerint alapvetően két feltételezés kering. Az egyik az, hogy csak egyes online érdekeltségeket vinne egy közös cégbe a két vállalat. Tehát az Origo televíziói, illetve az egykori Sanoma nyomtatott lapjai ennek nem lennének a részei. A másik feltételezés szerint a Central Médiacsoport egy az egyben megvenné az Origo Zrt. online termékeit.

Az mmonline megkérdezte Somodi Hajnalkát, az Origo Zrt. marketing- és kommunikációs vezetőjét, aki elismerte, hogy költözést terveznek, és az is igaz, hogy a Central Médiacsoport által is használt irodaházba mennének, a tárgyalások azonban még folynak. Az esetleges tulajdonosváltással kapcsolatban nem közölt semmilyen információt, ahogy Dunai András, a Central Médiacsoport digitális üzletágának igazgatója sem.

A közös irodaház elvileg nem jelenti a céges szintű összebútorozást, hiszen a Montevideo utcában lévő irodaház nem a Central Médiáé - írja a portál. Ráadásul még a Sanoma fénykorában sem volt teljesen kihasználva az épület, tehát bőven lehetnek szabad irodaterületek. Ugyanebben az irodaházban működik például a számítástechnikai lapokat kiadó és a közelmúltban a Story Tv többségi tulajdonrészét megszerző Project029 Kft. is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.