Az Agárdi lett az év párlatfőzője

Az Agárdi Pálinkafőzde nyerte el az év párlatfőzője címet a 2015-ös Destillata nemzetközi párlatversenyen, amelynek díjátadóját idén Burgenlandban tartották.
Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde főzőmestere és a cég egyik tulajdonosa vette át a kitüntetést. Az eseményt követően elmondta: a szakmát tulajdonképpen itt Burgenlandban, egy helyi tanítómestertől sajátította el, "ezek szerint nem is olyan rosszul".

Ezüstéremmel a svájci Heiner'st, bronzzal a német Liebl főzdét jutalmazták. Az év felfedezettje a felső-ausztriai Deisinger Hof pálinkaműhely lett.

A zsűri értékelése szerint a legjobb minőségű termékek közé került - a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a Szárban működő Spirits 68 (Nobilis Pálinkafarm), a soproni 1 Csepp Pálinka, a kaposvári Gyenesei Pálinkárium, a Dunakilitiben működő Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra és a soltvadkerti Schiszler Pálinka is a Zsombos-Drinktől.

Nagyon jó minősítést kapott a kiskőrösi Kunság-Szesz és 895 Hunnium, az etyeki Pap és Pap (Etyeki Czimeres Pálinka), Tavasz Sándor Ajkáról, a györkönyi Vitalis (Márton és Lányai Pálinka), a békéscsabai Árpád és Vadász Pálinka, a TuzsériPálinkamanufaktúra és a jászberényi Krasnyánszki Krisztián pálinkája. Jó minőségi elismerést a kisvárdai Várda Drink kapott.

Kilenc nemzet 162 üzeme vett részt a versenyen, a szakértő zsűri csaknem 1500 terméket értékelt. Ausztriából 88, külföldről 74, Magyarországról 25 pálinkafőzde vett részt a Destillatán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.