Az Aegonnál "landolnak" egyes CIG Pannónia ügyfelek

A CIG Pannónia nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) döntött arról, hogy az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re ruházza át lakossági állományát a felügyeleti engedély megszerzésének függvényében és hatályával. A döntés a CIG Pannónia teljes portfóliójának mintegy 1 százalékát érinti, és összhangban van a biztosító megújult stratégiájával. Ez alapján elsősorban azokra a speciális célpiacokra fókuszál a társaság, amelyeken versenyképes termékekkel, nyereségesen tud működni. A CIG Pannónia EMABIT és az Aegon Magyarország a jövőben további együttműködéseket tervez kialakítani – közölték a társaságok közleményükben.

 

A CIG Pannónia EMABIT a vállalati ügyfelekre összpontosítja működését a jövőben. A CIG leányvállalat lakásbiztosítási ügyfélállományát – az MNB vonatkozó engedélyének függvényében – az Aegon Magyarország Zrt. veheti át. A CIG Pannónia utasbiztosítási termékét 2014. augusztus 1-jétől az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. saját márkanév alatt értékesíti megbízott partnerein keresztül.

 

Az Aegon Magyarország lakásbiztosítási piacvezető pozíciója a CIG Pannónia EMABIT lakossági állományának átvételével tovább erősödhet a 16 szereplős piacon – vélik a társaságnál. – A megváltozott piaci körülmények és a realitások mentén újította meg év elején stratégiáját a CIG Pannónia EMABIT, azokra a speciális piaci szegmensekre helyezve a hangsúlyt, amelyekben vonzó, versenyképes termékeket tud kínálni és nyereségesen tud működni. Ezzel együtt arra törekszünk, hogy megváljunk azoktól a területektől, amelyek nem nyereségesek. Az idei egyik legfontosabb célunk, hogy nem-életbiztosítónkat is profitábilis pályára állítsuk, miután az anyavállalat CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. már nyereségesen működik – fejtette ki Kádár Gabriella, a CIG Pannónia EMABIT Zrt. igazgatóságának elnöke a megállapodással kapcsolatban. 

 

A CIG Pannónia EMABIT Zrt. lakossági állományának átadásával kapcsolatban semmilyen külön teendője nem lesz az érintetteknek, a változásokról az Aegon Magyarország Zrt. levélben nyújt majd tájékoztatást számukra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.