Autósoké az M43-as

Elkészült az M43 autópálya első szakasza: az autósok szerdán az esti órákban hajthattak fel a sztrádára. Az átadott kilométerek az 5-östől a 47-es főútig vezetnek.

Ideiglenesen forgalomba helyezte az M43 első szakaszát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. A társaság közlése szerint a Szeged közlekedési helyzetét javító lépés ellenére az új sztráda továbbra is "kivitelezési területnek számít". Így az autósokra a munkálatok befejezéséig itt a főúton érvényes szabályok vonatkoznak. Az érintett útvonalon 90 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben, illetve Hódmezővásárhely irányába 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművel nem lehet közlekedni.

A NIF jelezte azt is: az M43 autópálya első három kilométerét az M5 autópálya és az 5-ös főút között a 3,5 tonnánál nagyobb teherjárművek csak díjfizetés ellenében használhatják, míg a most átadott nyolc kilométeres pályarész minden járműkategória részére díjmentes. Az M43 autópálya első 11 kilométerén négy csomópont és egy egyszerű pihenő található.

Az autópályára az M5 autópálya már tavaly átadott csomópontjánál lehet felhajtani. A következő az 5-ös főúti csomópont a 3-as kilométerszelvényben. Ezt követi Szegedi pihenőhely az ötös kilométernél, majd a 4519. számú úti csomópont a nyolcas kilométernél, amelynél Sándorfala és Szeged északi városrésze érhető el. Az utolsó forgalomba helyett csomópont a 47-es főútnál a Hódmezővásárhelyre, illetve Szeged-Felsővárosba tartókat szolgálja ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.