Autókat vásárolt az állami cég

Negyvenkét alsó- és felső-középkategóriás autót vásárolt vezetői és ellenőrei számára gyorsított tárgyalásos eljárás formájában a honi uniós pályázatok végrehajtását is ellenőrző MAG Zrt. Eddig bérelték a kocsikat, de úgy szerintük drágábban jöttek ki.

Az állami tulajdonú MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. 29 új vagy egyévesnél nem idősebb járművet vásárol – közölte a Napi Gazdaság. A szerződés 15 hónapon belül további 13 autó vásárlását, valamint négy évig a flotta teljes körű karbantartását is tartalmazza. A 42 Skoda és Opel vételára 274 millió forint.

Ez átlag 6,5 millió forint.

A 8+10 alsó-középkategóriásnak nevezett Skoda Octavia és a 7+3 felsőközépkategóriába sorolt Skoda Superb szállítója a Porsche Hungaria, illetve a Porsche Inter Auto Hungaria.

Az Auto-M3 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Corner Car Center Autójavító Kft. alkotta Automag Konzorcium pedig 14 Opel Astrát szállít le.

A gépkocsikat a MAG Zrt. felső vezetői, szakmai vezetői és helyszíni ellenőrei használják majd.

A MAG-nál eddig bérelt gépkocsikat használtak: a 2007-ben kötött, most lejárt szerződés alapján 49+11 gépkocsi használatáért 321,5 millió forintot fizettek. (Ez átlag 5,4 millió forint.)

Az állami Magyar Fejlesztési Bankhoz tartozó, például az európai uniós pályázatok végrehajtását ellenőrző társaságnál a váltást a költséghatékonysággal indokolták. Számításaik szerint a mostani beszerzés nyomán 20-25 százalékkal sikerült a piaci ár alá menni. Többek között négy év után az autók eladásával 70-80 millió forint bevételhez juthatnak.

A most lezárult tendert tavaly december 30-án hirdették meg, gyorsított tárgyalásos formában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.