Augusztus elején juthatnak pénzükhöz az orgoványi takarék károsultjai

Az eddigi ismeretek alapján olyan súlyos szabálytalanságok történtek az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnél, amelyek a személyes felelősségre vonás szükségességét is felvethetik - közölte Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség Magyar Fejlesztési Bankot érintő kormányzati döntésekért, a Magyar Posta felügyeletéért és a takarékszövetkezetek integrációjáért felelős államtitkára.

Az ügyfeleit és a felügyeletet egyaránt megtévesztő társaság betéteseinek kártalanítása augusztus elején megtörténhet a 31 millió forintot meg nem haladó megtakarítások esetében.

A kormány bízik abban, hogy azok, akik ilyen nehéz helyzetbe hozták az ügyfeleket, nem tetézik a bajt, nem próbálják meg húzni az időt, és nem fogják szándékosan lassítani a kártalanítási folyamatot - fogalmazott az államtitkár.

A kormány és az érintett intézmények közösen dolgoznak a probléma megoldásán - szögezte le.

Ismertette: az Országos Nyugdíjfolyósító a nyugdíjakat már nem a takarékszövetkezeti számlákra utalta el, azokat a Magyar Posta kézbesíti. Az adóhatóság méltányosan jár majd el azokkal a számlatulajdonosokkal, akik a történtek miatt nem tudnak eleget tenni adófizetési kötelezettségüknek.

A tervek szerint az érintettek a jelenlegi egymillió forintos értékhatárt felett is vehetnek majd fel pénzt a postákon. A Takarékbank vizsgálja annak a lehetőségét, hogy miként nyújthat rendkívül kedvezményes, áthidaló pénzügyi megoldást azoknak a rászorulóknak, akik ezzel a szolgáltatással élni kívánnak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.