Átszervezik a magyar Tescót

Úgy tudni, hogy a stratégiai vezetésért felelős Nigel Jones brit vezérigazgató helyett Pálinkás Zsolt ügyvezető marad Magyarországon. A régió leányvállalatai egységes vezetés alá kerülnek.

Komoly átszervezés indult a magyar kiskereskedelem legnagyobb szereplőjénél, a 700 milliárdos forgalmú Tescónál – tudta meg a Napi Gazdaság. Lapunk információi szerint az angol anyacég a közelmúltban úgy döntött, hogy a kelet-közép-európai régió leányvállalatainak a stratégiai irányítását a prágai központ alá vonják.

Időközben megérkezett a Tesco közleménye: eszerint Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország vezetését egységesíti a lánc.

A jövőben a Tesco élén a jelenlegi vezérigazgatói poszt megszűnik, a cég irányítását a jelenlegi működésért felelős vezérigazgató-helyettes veszi át ügyvezetőként.

A Tesco közleményében hangsúlyozza: az átszervezés nem jár leépítéssel. 

"Az átszervezés célja az, hogy a Tesco megerősítse és hatékonyabbá tegye európai működését és erőforrásokat szabadítson fel arra, hogy ismét a vásárlókra és a munkatársakra tudjon fókuszálni."

"A változás nem érinti az egyes országokban működő központi irodákat, így a budaörsi irodát sem, ezek a jövőben is megmaradnak, hiszen a helyi kapcsolatokra, szaktudásra, piaci ismeretekre mindenütt szükség van ahhoz, hogy a Tesco továbbra a vásárlók kiszolgálására tudjon koncentrálni. Az átalakulás a napi működésre nincsen hatással, a Tesco 209 hazai áruháza továbbra is a megszokott rendben és kiemelkedő színvonalon szolgálja ki a vásárlókat" – áll a cég közleményében.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.