Átható gázszag - most ez folyik Gyöngyösön

Átható gázszag terjeng Gyöngyösön és környékén. A helyi gázcég ugyanis túlszagosította a gázt, ami "a megszokottnál intenzívebb szaghatással jár", vagyis igen büdös. Ez önmagában nem probléma, de azért minden bejelentést kivizsgálnak.
A nagynyomású földgázszállító rendszert üzemeltető FGSZ Zrt. technológiai műveleteket végzett kedden Gyöngyös térségében, amelynek következtében rövid ideig vélhetően több szagosító anyag került a földgázszállító rendszerbe, a hibát vizsgálják - közölte a FGSZ és a Tigáz közös közleményben. A tájékoztatás szerint a túlszagosítás önmagában nem okoz veszélyhelyzetet, de a fogyasztási pontokon a megszokottnál intenzívebb szaghatással jár.

Hangsúlyozzák: ettől függetlenül nem zárható ki a valós gázszivárgás veszélye. Ezért arra kérik a fogyasztókat, ha a szokásosnál nagyobb mértékű gázszagot érzékelnek, keressék meg a Tigáz-DSO Kft. diszpécserszolgálatát (+36 80 300 300), a gázüzemű készülékeket, az előttük lévő elzárót kapcsolják ki, szükség esetén szellőztessék a helyiséget.

A Tigáz-DSO Kft. megemelte a szolgálatot teljesítők létszámát, hogy a bejelentéseket mielőbb ki tudják vizsgálni. A tájékoztatás szerint az érintett települések Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Gyöngyösoroszi, Gyöngyössolymos, Gyöngyöstarján, Nagyréde és Mátrafüred, az FGSZ üzemviteli műveletekkel minimalizálja a fogyasztók lehetséges érintettségét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.