Áthárít az OTP

Áthárítja a tranzakciós illetéket szeptembertől az OTP is. Az eddigi 87 forint helyett 101 forint lesz a rendszeres utalás, egyéb elektronikus pénzmozgások esetén 3 ezrelékes díjat számol fel a bank.

"A Hirdetmény módosítását a tranzakciós illetékről szóló a 2012. évi CXVI. törvénynek - 2013. augusztus 1-től hatályos - a 2013. évi CXXIII. törvény 9. §-a szerinti módosítása és az általa okozott költségnövekedés indokolja."- írja a bank honlapjára hivatkozva a pénzcentrum.hu.

A pénzintézet hirdetménye szerint, a rendszeres utalások költsége azoknál a számláknál, ahol eddig 87 forint volt, 101 forint lesz. Az eseti utalások belföldön százalékos díjai 0,1 százalékkal emelkednek, és a minimum-maximum értékek is növekedni fognak.A kedvezményes belföldi eseti utalások maximumai magasabbak lesznek. Külföldi eseti utalások százalékos díjai 0,05 százalékkal emelkednek és a minimum-maximum értékek is növekednek. Pénztári készpénzfelvétel százalékos díjai 0,3 százalékkal emelkednek, és ahol összegszerű díj van megadva költségként, az is növekszik.

Az ATM-ből, postán, és bankfiókokban történő készpénzfelvételek díjai 2,56 százalék minimum 1246 forintról 2,86 százalék minimum 1299 forintrara emelkednek, míg a külföldi ATM és bankfióki készpénzfelvétel díja 4,75 euró plusz 1,43 százalékról 4,75 euró plusz 1,73 százalékrara változik tranzakciónként. A csoportos beszedési megbízás díja 73 forint helyett 86 forint lesz megbízásonként havonta. A kártyás vásárlás egyelőre ingyenes marad.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.