Átalakítás a Sanoma Budapestnél

A finn Sanoma eladja vagy kiszervezi a jelentős nyereséget hosszú távon nem biztosító hazai kiadványait - jelentette be konkrét termékek említése nélkül Szabó György, a magyar leányvállalat vezérigazgatója.

A finn Sanoma kiadó átalakítja magyarországi portfólióját - jelentette be Szabó György, a Sanoma Budapest Zrt. vezérigazgatója.

A befektetések módosítása, finomhangolása keretében a termékek fenntartható működésére keresnek optimális megoldásokat - fogalmazott. Az átalakítás azokat a kiadványokat érintheti, amelyek nem hoznak robosztus nyereséget, és nem látják, hogy ez két-három éven belül változna - közölte.
Hozzátette: az ügyben mintegy hetven médiumuk kevesebb mint 10 százaléka lehet bármilyen módon érintett.

Konkrét kiadványok említése nélkül annyit mondott: már csoportosították, mely orgánumok eladását, kiszervezését tartják elképzelhetőnek, és nemsokára megkezdik a tárgyalásokat az érdeklődőkkel.
Ebben a kérdésben a Sanoma Budapest igencsak kreatív - jegyezte meg. Hozzátette: nem zárkóznak el sem eladástól, sem vegyes vállalat alapításától, sem attól, hogy kiszervezzék a kiadói tevékenységet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.