Átadták a Borsodchem új gyáregységét

Átadták a BorsodChem Zrt. 200 millió euró értékű beruházással felépített új TDI (toluol-diizocianát) üzemét a vállalat kazincbarcikai telephelyén.

A 200 millió euró értékű beruházás azt bizonyítja, hogy a kínai Wanhua Industrial Group bizalommal tekint a magyar befektetési környezetre és munkaerőre, és hisz a hosszú távú együttműködés eredményességében és a régió fenntartható gazdasági növekedésében - ezt Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára mondta az új üzem felavatásán elmondott beszédében.

Fónagy kijelentette, hogy a Kormány örömmel üdvözölte a nagy hagyományokkal rendelkező vegyipari vállalatnál a kínai Wanhua Industrial Group által végrehajtott jelentős kapacitásbővítést. Rámutatott arra, hogy a Magyarországon eddigi legnagyobb kínai befektetésnek számító BorsodChem jelentős fejlesztése jól példázza a kínai-magyar gazdasági kapcsolatok fejlődését, és szervesen illeszkedik a Magyarország versenyképességét növelő magyar-kínai stratégiai együttműködés folyamatába.

Az új üzem átadásán beszédet mondott Jason Ding, a Wanhua Industrial Group vezérigazgatója és a BorsodChem igazgatótanácsának elnöke, és Wolfgang Büchele, a BorsodChem vezérigazgatója is. A beszédeket követően Wolfgang Büchele, Ding elnök úr, Gao Jian, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete és Fónagy János államtitkár ünnepélyesen átvágták a TDI-2 üzemavató-szalagját és megtekintették az új üzemegységet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.