ÁSZ: törvénysértések az Antall József Alapítványnál

Számos törvénysértést tárt fel az Antall József Alapítvány gazdálkodásában az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése, amelynek megállapításait pénteken saját honlapján tette közzé a szervezet.

Az erről szóló összegzés szerint az ÁSZ az alapítvány 2010-es és 2011-es évi gazdálkodásának törvényességét értékelte.

A pártalapítvány - amelyet az MDF (2011. június 18-tól Jólét és Szabadság Demokrata Közösség) 2003-ban hozott létre - a vizsgált két évben összesen mintegy 75 millió forint közpénzt kapott a központi költségvetésből.

Az ÁSZ közölte, hogy a pártalapítványi jelentéseket nem tették közzé, a beszámolókat nem a jogszabályok szerint készítették el, továbbá az alapítvány céljaihoz nem köthető kiadásokat is elszámoltak, és a számvevőszék korábbi intézkedési javaslatait sem hajtották végre.

Az ÁSZ ellenőrzése feltárta azt is, hogy a pártalapítvány kuratóriuma a belső szabályzat előírásától eltérően nem fogadott el éves költségvetést, mert azokat nem készítették el.

Az ÁSZ az anyagban javasolta a kuratórium szabályszerű működését szolgáló, illetve az éves beszámolási előírások érvényesítését célzó intézkedések megtételét. Így egyebek mellett indítványozta, hogy szüntessék meg a szabályozott céloktól eltérő finanszírozást, fizettessék vissza a jogtalanul kiutalt támogatást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.