Áramszünet miatt átmenetileg bezárt a Liszt Ferenc repülőtér

A Népszabadság információi szerint az irányítótoronyban bekövetkezett áramszünet miatt ideiglenesen bezárt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A reptérzár egy óráig tartott. 

Az irányítótoronyban bekövetkezett áramszünet miatt ideiglenesen bezárt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér – tudta meg a Népszabadság több egymástól független szakmai forrásból. Úgy tudjuk, jelenleg minden gépet késleltetnek 18 óráig.

Más forrásból úgy tudjuk, hogy 27 perces kimaradásról van szó: 16.32 és 16.59 között nem volt áram a toronyban. A repülőtér-üzemeltető azonnal reptérzárat rendelt el a Hungarocontrol légi navigációs szolgálattal közösen. A kritikus fontosságú berendezés hibáját már elhárították. A légi navigációs feladatokat ellátó Hungarocontrol a torony elektromos ellátásához szünetmentes szolgáltatást vásárol a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.-től.

Ezekben a percekben már van áram, és zajlik a légi navigációs rendszerek ismételt üzembe állítása.  Ezt követően a szakembereknek ellenőrizniük kell, hogy minden teljesen rendben működik, ezt követően indulhat újra a forgalom. Az addig érkező gépek várakozhatnak, vagy kitérő repülőtérre mehetnek. 

Legutóbb 2012-ben volt komoly műszaki hiba miatt bekövetkező, közel egynapos reptérzár, ami 80 járat 8500 utasát érintette. Akkor a torony alsó szintjén egy kilyukadt hőcserélő eláztatta az áramellátást.

A repülőtér 17.35-kor ismét kinyitott. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.