Áramhálózati szövetség a klímakatasztrófa ellen

Vészhelyzetek esetére kölcsönös segítségnyújtási megállapodást kötöttek az EDF Démász, az E.ON Hungária és az Elmű-ÉMÁSZ hazai áramhálózati cégei. Így védekeznének a globális felmelegedés hatásai ellen.

Együttműködési megállapodást írtak alá a Magyarországon működő áramhálózati cégek - közölték az érintettek. Speciális gépjárműveket, nagy értékű berendezéseket és szakértőket bocsáthat mostantól katasztrófaelhárítás esetén egymás rendelkezésére a három tulajdonosi körhöz tartozó hat cég.

Nem megalapozatlan az ügyfeleknek az az érzése, hogy az elmúlt években sűrűbben okoztak problémát az egyre szélsőségesebb időjárási körülmények, amelyek vélhetően a globális felmelegedésre vezethetőek vissza - fogalmaznak. Ezt az áramszolgáltatás adatai is alátámasztják.

„Akár átmeneti, akár elhúzódó a jelenség, összefogással fel tudunk készülni a rendkívüli helyzetekre" – hangsúlyozta Gelencsér Lajos, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója. A hat cég megállapodása értelmében vészhelyzet esetén egymás rendelkezésére bocsátják eszközeiket és szakértelmüket.

A katasztrófahelyzetek elhárításához, illetve az utólagos helyreállításhoz szakberendezésekre van szükség. Ilyenek például a különleges terepképességű, nagy teljesítményű, rendhagyó munkákra kialakított járművek, a különböző mérő- és munkabiztonsági eszközök, és az ezeket működtető szakszemélyzet. „A cél, hogy a lehető legrövidebb időn belül, jó minőségben és biztonságos feltételek mellett álljon helyre a szolgáltatás" - hangsúlyozta Béres József, az Elmű-ÉMÁSZ Hálózati Kft. ügyvezetője.

Az aláírók:

EDF Démász Hálózati Elosztó Kft.

Elmű Hálózati Kft.

ÉMÁSZ Hálózati Kft.

E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt.

E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.

E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.