Antennát vett a NISZ

Lezárult az Antenna Hungária (AH) Zrt. visszavásárlása: a cég teljes részvénycsomagja, közel két hónappal az adás-vételi szerződés aláírását követően, a francia TDF Csoporttól (TDF), a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. kezébe került.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleménye szerint, az AH kilenc év után került újra állami tulajdonba. Visszaszerzésének jelentőségét mutatja, hogy a vállalat a hazai telekommunikációs és műsorszóró szektor meghatározó szereplője. Fő tevékenységi területe az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás, illetve -szétosztás, előfizetéses televízió műsorszórás, hosting és karbantartási szolgáltatások telekom szolgáltatóknak és egyéb telekommunikációs szolgáltatások és megoldások vállalati ügyfeleknek.

Az elmúlt években a telekommunikációs szolgáltatások jelentős fejlesztésének köszönhetően a cégcsoport egyre jelentősebb szerepet tölt be a távközlés területén is, 1998 óta üzemelteti Országos Transzport Hálózatát, amely egy nagysebességű, az egész országot lefedő digitális, mikrohullámú gerinchálózat.

Az Antenna Hungária leányvállalata a Hungaro DigiTel Kft. (HDT), amely társaságban 55 százalékos tulajdonosi hányaddal rendelkezik, a kisebbségi 45 százalék a Portugal Telecom Group tulajdonában van.

A HDT meghatározó európai műholdas távközlési szolgáltató, amely magas színvonalú telekommunikációs megoldásokat biztosít mind az állami-, mind a magánszféra szereplőinek. A cég legnagyobb ügyfele az állam.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.