Angliába vinnék a magyarokat

Szorosabbra fűzné a kapcsolatokat az Egyesült Királyság Magyarországgal - csábítják a magyar vállalkozásokat oda.

Az Egyesült Királyság kereskedelemfejlesztésért és befektetés-ösztönzésért felelős irodája (az UK Trade & Investment – UKTI) 2014-es gazdasági céljai közé tűzte ki a kelet-közép-európai régió vezető országaival való üzleti kapcsolatainak fellendítését – írják egy most kiadott sajtóközleményben. A szigetországot ebben "a világ egyik legvonzóbb befektetői piacának" nevezik. Az adózási feltételek versenyképesek: alacsony a társasági és a "szabadalmakra vonatkozó adó" is csak 10 százalék (ennyivel lehet kivenni pénzt a cégből), ezen kívül gyors a cégbejegyzés is, csak két napot vesz igénybe.

Az UKTI most mindenképpen be szeretné azonban mutatni, a magyar cégvezetőknek, hogy miért érdemes a szigetországban befektetni. Márciusban 40 kis- és középvállalkozás képviselőjét hozták el Budapestre, hogy potenciális partnerekkel, és itteni értékesítőkkel találkozzanak.

Az üzleti delegációt Lord Livingston, az Egyesült Királyság kereskedelemfejlesztési és befektetés-ösztönzési államtitkára vezette, ő nyitotta meg a British Business Centre elnevezésű üzleti központot a Nyugati térnél található Eiffel irodaházban. A központ fő feladata, hogy a hazánk iránt érdeklődő brit cégek – elsősorban kis- és középvállalkozások – számára információkat adjon az üzleti lehetőségekről.

A brit terjeszkedésben gondolkodó magyar befektetők és startupok számára ugyanakkor a UKTI iparágakra specializálódott tanácsadói nyújtanak segítséget. A program azokat a vállalkozásokat támogatja, akik az Egyesült Királyságot potenciális befektetési célpontként veszik számba üzleti terveikben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.