Andor László: a válság lehetőséget kínál a gyengeségek kijavítására

A jelenlegi válság egyedülálló lehetőséget kínál az európai gazdasági és monetáris unió strukturális gyengeségeinek kijavítására, de ez nem lehetséges a gazdasági kormányzás bizonyos szintű összehangolása nélkül – mondta Andor László.

A jelenlegi válság egyedülálló lehetőséget kínál az európai gazdasági és monetáris unió strukturális gyengeségeinek kijavítására, de ez nem lehetséges a gazdasági kormányzás bizonyos szintű összehangolása nélkül – mondta Andor László, foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős uniós biztos hétfőn Budapesten.

A Magyar Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutatóintézete (MTA-VKI) és a Friedrich Ebert Stiftung közös rendezvényén Andor László hangsúlyozta: a gazdaságpolitikák összehangolását segíti a nemrég elfogadott "hatos csomag", amelynek gyakorlati átültetése most kezdődik.

Kifejtette: a Görögországban, Portugáliában, Spanyolországban megkezdett reformokat folytatni kell, mert azok versenyképesebbé teszik ezen tagállamokat. Beszélt arról is, hogy erősíteni kell a szolidaritást az Európai Unióban, de ennek a tagállamok költségvetési politikájában is érződnie kell. Andor László hangsúlyozta, hogy a szolidaritás nélkül a válságellenes intézkedések nem nyernek legitimitást az állampolgárok szemében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.