Amerikai gyógyszert gyárt a Richter

Az amerikai KV Pharmaceutical Company nőgyógyászati termékeinek gyártásáról és az egész EU-ra kiterjedő forgalmazási jogairól állapodott meg a Richter Gedeon Nyrt. A megállapodás pénzügyi részletei nem nyilvánosak.

Licenc megállapodást írt alá a Richter Gedeon Nyrt., valamint leányvállalata, a Gedeon Richter USA az amerikai KV Pharmaceutical Company-val (KV), a társaság egyes nőgyógyászati termékeire és technológiáira vonatkozóan. A cég közleménye rámutatott: a megállapodás tovább bővíti a két cég között fennálló kapcsolatot és lehetővé teszi, hogy a Richter maga állítsa elő a KV szabadalmazott termékeit és technológiáit. A termékek forgalmazásának jogát a Richter hagyományos piacain túl az Európai Unió összes tagállamára megkapta.
A közlemény szerint a szerződés keretében fejlesztett termékek után a KV Pharmaceutical royalty díjakra és úgynevezett mérföldkő fizetésekre jogosult, amelyek mértékét a felek nem kívánják nyilvánosságra hozni. A Richter közleménye alapján a megállapodás kiterjed a jövőben kifejlesztett termékekre is.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.