Amerikában óriási 4G hálózat épül

Az amerikai AT&T 2011-ben indítja el a negyedik generációs internet-hálózatát, amelyhez az Ericsson szállítja a berendezéseket. Ezzel az USA beelőzi európát a mobiltechnológiák terén.

Az AT&T több mint 85,1 millió ügyfelet szolgál ki és az elmúlt három évben több mint ötvenszeresére növelte szélessávú internet-hálózatának forgalmát. Tekintve, hogy az egész USA-ban működik, s európában 2011-re ígérik az első, kisebb LTE hálózatok elindulását, ha az AT&T tartja a határidőt, az azt jelenti: az USA beelőzi európát a mobilinternet terén.

A cég több beszállító berendezéseinek kiterjedt laboratóriumi és helyszíni tesztelését követően döntött a svéd Ericsson mellett, ám a megrendelésnek hazánkban is érezni fogják a hatását, ugyanis a cég kutató-fejlesztő hálózatában több műszaki fejlesztés Magyarországon születik meg.

A megállapodás az AT&T azon stratégiáját is kiegészíti, hogy tovább növelje a 3G mobil szélessávú szolgáltatások sebességét és teljesítményét, hogy az LTE-technológia irányába mutató fejlődés során a legjobb, legfejlettebb felhasználói élményt kínálhassa ügyfeleinek a világ minden részén.

A több évre szóló megállapodás részeként az Ericsson kiterjeszti az AT&T-nél már fennálló fő beszállítói pozícióját és LTE hálózati berendezéseket, valamint az LTE-hálózat tervezésére, üzembe helyezésére valamint optimalizálására irányuló teljes szolgáltatáscsomagot szállít.

A megállapodás legérdekesebb részét, hogy ez mekkora üzlet a két cég között, nem hozták nyilvánosságra.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.