Amerika még nem sokkolta a devizapiacokat

A különböző devizákkal szemben vegyesen, csekély mértékben változott a forint árfolyama kedd reggelre. Az eurót a hétfő esti 297,30 forint után kedd reggel hét órakor 297,55 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben.

Hétfő reggel még 299 forint közelében állt az eurójegyzés. A dollár jegyzése a hétfő esti 219,70 forint után 219,63 forinton, a svájci franké 242,93 után 243,16 forinton, a japán jené pedig 2,2363 forint után 2,2375-ön állt kora reggel. Az euró kissé erősödött, jegyzése a hétfő esti 1,3520 dollárról 1,3545 dollárra emelkedett.

Az éjszaka folyamán nem sikerült elkerülni az amerikai kormányzati rendszer részleges leállítását forráshiány miatt, mivel a kongresszusban a pénzügyi év utolsó pillanatában sem jött létre megállapodás a költségvetési kiadások áthidaló finanszírozását biztosító jogszabályról.

A hír azonban nem okozott különösebb megrázkódtatást a nemzetközi értékpapírpiacokon, az ázsiai tőzsdeindexek többségében emelkedtek, és szakértők az európai piacokon is erős nyitásra számítanak. A feltörekvő piaci devizák árfolyama is alig változott.

A régiós devizák árfolyamában csekély változás történt kedd reggelre, a lengyel zloty 0,05 százalékkal gyengült, a cseh korona 0,03, a román lej 0,02 százalékkal erősödött az euróval szemben.

Az általános devizapiaci hangulatot az euróövezeti és német feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexek, valamint munkanélküliségi adatok befolyásolhatják kedden, a forint és a régiós devizák árfolyamára pedig külön is hatással lehetnek a szeptemberi magyar, lengyel és cseh beszerzésimenedzser-indexek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.