Álvita folyik a bioenergiáról

A mezőgazdasági alaptermelést a klímaváltozás, a fenntarthatóság és a globalizáció kihívásainak együttes figyelembevételével kell újragondolni - mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter pénteken a Magyarországi Klímacsúcs elnevezésű konferencián Budapesten.

Gráf József kifejtette: Magyarországnak rendkívül kedvező ökológiai adottságai vannak a mezőgazdasági termelés minőségének és  mennyiségének javítására, ehhez azonban alapvetően a globális  kihívásokra válaszoló, gyakorlatorientált agrár kutatásfejlesztési  rendszer kialakítására van szükség.


Az agrártárca vezetője előadásában álvitának nevezte a  bioüzemanyagok körül kialakult diskurzust. Elmondása szerint  Magyarország - a helyes arányok betartásával - meg tudja termelni  azt a mennyiségű mezőgazdasági alapanyagot, amely az  élelmiszerbiztonság veszélyeztetése nélkül képes fedezni az Európai  Unió által előírt bioetanol felhasználást.


Kiemelte: a jövőben a jelenleginél sokkal nagyobb figyelmet kell szentelni az élővilág genetikai sokféleségének megőrzésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.