Magyarországon a Marriott tőke nélküli álomvállalkozása

Negyvenezer dollárral támogatja a Marriott magyar szállodája azt a fiatal vállalkozót, aki kitalál egy igazán menő, a turistákat vonzó ötletet és ezt meg is tudja valósítani a Duna-korzón, Budapest turisták által legkedveltebb helyszínén – anyagi befektetéssel.

Van a Vigadó téren egy eldugott, de nagyon komoly adottságokkal rendelkező üzlethelyiség, a Marriott szálloda lobby szintjén, a turisták legnépszerűbb sétaútvonalának központjában. Itt valósíthatja meg álmai ötletét egy tehetséges, kreatív vendéglátós vállalkozó-jelölt. A szálloda ugyanis negyvenezer dollár értékű pénzügyi támogatással és az üzlethelyiséggel támogatja azt, aki a legjobb ötletet szeretné megvalósítani.

A szállodalánc egy pályázaton választja ki a legjobb ötletet, amelynek nemcsak jónak és innovatívnak kell lennie, de a jelöltnek az üzleti tervet is össze kell raknia úgy, hogy a kialakított vállalkozás üzletileg jövedelmező legyen. A szálloda előszűri a jelentkezőket, s a legjobb ötöt egy három fős, világlátott és a vendéglátásban is nevet szerző tagokból álló zsűri választja ki, köztük Bíró Lajos, a Bock Bisztró tulajdonosa, Mautner Zsófi gasztroblogger és a Világevőként ismert Jókuti András, aki hivatásszerűen étkezik a világ legtöbb pontján. 

A Marriott nemcsak a 110 négyzetméteres üzlethelyiséget és a szakmai tudást adja, hanem harmincezer dollár értékben felszereli a konyhát. Tízezer dollár elköltéséről pedig a leendő vállalkozó barátunk dönthet – mondta Rick Enders, Mariott magyarországi szállodájának ügyvezetője.

A Canvas néven ismert programot a Marriott már több országban megvalósította, legutóbb az egyik londoni szállodájukban nyitottak így egy menő tetőteraszt. Sok idő nincs a hezitálásra: pályázni holnaptól lehet, június 25-én már győztest hirdetnek, és július közepén-második felében, tehát a turisztikai szezon csúcsán már meg is nyílik az új hely.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.