Alma után: Budai Gyula a halakra megy

Az élőhalak beszerzési áraival kapcsolatos ellenőrzést végez december 21-24. között a nagy áruházláncoknál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára kezdeményezésére.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közleménye szerint az ellenőrzés célja az, hogy karácsony előtt az üzletekben ne értékesítsenek élőhalat beszerzési ár alatt.

A parlament a nyáron fogadta el a tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló törvénymódosítást. Ez a jogszabály pontosítja a mezőgazdasági és élelmiszeripari beszállítók, valamint a kereskedők között a beszerzési ár alatti értékesítés szabályait.

A jogszabályváltozással kiküszöbölhető, hogy a kereskedők azonos termékeknél más árrést alkalmazzanak a magyar, illetve a külföldi áruknál. A jogszabály rögzíti továbbá, hogy mi minősül beszerzési ár alatti értékesítésnek, valamint tisztázza, hogy az önköltségi ár alatti értékesítés az üzemi általános költségeket is magában foglalja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.