Állampapír: akarják a pénzünket, tesznek is érte

A kormány szeretné kibővíteni azon helyek körét, ahol hozzá lehet jutni a lakossági állampapírokhoz. Ennek értelmében több járási hivatalban is nyílik állampapír-vásárlási pont.

A kormány szeretné kibővíteni azon helyek körét, ahol hozzá lehet jutni a lakossági állampapírokhoz. Ennek értelmében több járási hivatalban is nyílik állampapír-vásárlási pont - mondta a nemzetgazdasági miniszter az M1 Az Este című műsorában kedden - írja a Napi.hu.

Varga Mihály jelezte: az elkövetkező időszakban Budapest V. kerületében, Hódmezővásárhelyen, Kisvárdán, Sopronban és Karcagon nyílhat ilyen értékesítési hely. Elmondta: a lakosság egyre inkább hajlandó állampapírokat vásárolni, ami tartós, megbízható befektetés. A kormánynak határozott szándéka, hogy a magyar államadósság finanszírozása sokkal inkább belföldi szereplőkön múljon, mint külső devizaszereplőkön.

A miniszter korábban egy képviselői kérdésre adott írásos válaszában közölte, hogy megérte tavaly milliárdokat költeni az állampapírok reklámjára, mivel azokból jóval több fogyott, mint korábban. A forint lakossági állampapír állománya a tavaly év eleji 473 milliárd forintról idén március végére 1177 milliárd forintra nőtt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.