Állami támogatás a ceglédi Infineon-bővítéshez

A magyar kormány meg nem jelölt összegű támogatást nyújt a német Infineon ceglédi gyárbővítéséhez. A nemzetgazdasági tárca megfogalmazása szerint ez a támogatás teszi lehetővé az 533 munkahelyet teremtő beruházást.

A nagyteljesítményű félvezetők gyártásával és fejlesztésével foglalkozó Infineon Technologies vállalatcsoport új, 65,6 millió euró értékű beruházást valósít meg Cegléden - közölte a nemzetgazdasági tárca.

Ez a németországi központú vállalat egyik legjelentősebb európai bővítése. Az 533 új munkahelyet létesítő beruházáshoz a Nemzetgazdasági Minisztérium egyedi kormánydöntés alapján támogatást nyújt. A támogatási szerződést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Jörg Spiegel, az Infineon Technologies AG alelnöke írta alá a minisztériumban. A döntés-előkészítést, illetve a cég számára optimális támogatási csomag kialakítását a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) végezte.

Az Infineon Technologies Cegléd a gyártás teljes felfutásával 1050 főre bővíti a foglalkoztatottak számát 2018-ig. Ez a munkaerő-kapacitás Cegléden és térségében rendelkezésre áll.

A magyar kormány és az Infineon között ma megkötött támogatási szerződés lehetővé teszi a bővítés megvalósítását és biztosítja a felek közötti hosszú távú sikeres együttműködést - szögezi le a tárcaközlemény.

Az egyedi kormánydöntésen (ekd) alapuló támogatási rendszerben jelenleg mintegy 44 befektetővel folynak tárgyalások. Ezek eredményeként pozitív befektetői döntés esetén a tervezett beruházások összesített nagysága elérheti az ezermilliárd forintot, és közvetlenül több mint 19 ezer új munkahelyet teremthetnek Magyarországon.

A beruházásösztönzési célelőirányzat elnevezésű költségvetési forrásból biztosított ekd-támogatási rendszer azért jött létre és működik ma is az EU jogszabályokkal összhangban, hogy a nagybefektetők is versenyképes támogatási ajánlatban részesülhessenek, és Magyarországot válasszák befektetésük színhelyéül - szögezi le az NGM.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.