Állami lóversenyfogadás a kocsmákból

További hét lóversenyfogadási terminál nyílt országszerte, leginkább sörözőkben, borozókban, vagy épp a váci főtéren található nemzeti dohányboltban.

Országszerte további hét lóversenyfogadási helyszínt nyitott az állami Magyar Lóversenyfogadást Szervező (MLFSZ) Kft. - írja a Világgazdaság. Közülük három Debrecenben nyílt, de a százhalombattaiaknak és az orosháziaknak sem kell messze menniük, ha fogadni akarnak. A Vác főterén található nemzeti dohánybolt az első ilyen helyiség, amelyben lovis fogadóterminált helyeztek el.

Jelenleg 37 bukmékeriroda működik az országban. Mintegy felük Budapesten. A legtöbb esetben sörözők, borozók döntöttek úgy, hogy csatlakoznak a hálózathoz. Baktalórántházán egy pizzéria, Újhartyánban és Debrecenben pedig lottózók is csatlakoztak. A szerződött partnerek 6 százalékos jutalékot kapnak. 

A fogadóirodák listája folyamatosan bővül, a tervek szerint 2014 tavaszára már 300 fogadóhelyen lehet majd nyomon követni a futamokat – fogalmazott Pécsi István, a Kincsem Park marketingvezetője. Egy átlagos versenynapon mintegy 15-20 ezer a fogadási tranzakciók száma, ez az új terminálokkal akár 100 ezer fölé is nőhet - tette hozzá. A tervek szerint a jövő év elejétől a magyar versenynapok mellett az év minden napján lehet majd francia lóversenyfutamra is fogadásokat kötni.

Tavaly nyáron a francia PMC, a Carrus csoport cége nyerte el az országos lóversenyfogadási rendszer szállítására kiírt pályázatot. A tervek szerint 440 terminált helyeznének el az országban, amelyből 40 a Kincsem Parkban lenne. A rendszer 650 millió forintba került. A fogadásszervező cég tavaly 688 millió forintos nettó árbevétel mellett 229 millió forintos üzemi veszteséget ért el. Ígéretük szerint jelentős összegeket folyósítanak a lovas ágazat fejlesztésére, a Kerepesi úti Nemzeti Lovarda vagy a szilvásváradi centrum felújítására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.