Állami horgászjegy online

Kilencven napig érvényes és egy horgászbottal horgászásra jogosít fel az a 2000 forintért kiváltható turista állami horgászjegy, amely május elseje óta a NÉBIH új, online rendszerében  kiváltható, és nem feltétele a horgászegyesületi tagság sem.

 Az első vásárlás előtt a hobbi pecásoknak számot kell adniuk az alapvető szabály- és fajismeretről is – írja a hivatal közleményében. A vásárlás előfeltétele ezért egy online teszt sikeres kitöltése. A vizsgához szükséges tananyag is elérhető a jegy váltására alkalmas felületen, a TUHIR oldalán. A turista horgászjegyet külföldiek is megvásárolhatják.

Azoknak, akiket eddig elriasztottak a horgászati szabályok jelentős könnyítést jelent a turista állami horgászjegy bevezetése, amely online, bankkártyás fizetéssel bárhonnan megvásárolható és kiváltásához nem szükséges horgászegyesületi tagság.

A jegy a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, érvényes területi jeggyel együtt használható. Utóbbi tartalmazza azokat a helyi horgászati szabályokat, amelyek eltérnek a jogszabályokban meghatározott országos rendtől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.