Opel: alapkőletétel Szentgotthárdon

Erősíti magyarországi jelenlétét az Opel: a cég 500 millió euróból új motorgyárát épít Szentgotthárdon. A beruházáshoz az állam 5,5 milliárd forint támogatással járul hozzá. Az első motorok 2012 vége után kerülhetnek le a gyártószalagról.

 

Orbán Viktor és Nick Reilly, a GM Europe elnöke közösen rakta le kedden az Opel új magyarországi motorgyárának alapkövét Szentgotthárdon. A ceremónián a magyar miniszterelnök megköszönte a bizalmat az Opelnek. Mint mondta: a cég neve összeforrt a történelmi változásokkal, hiszen az Opel 1992-ben visszahozta hazánkba "a magyar autót".

Úgy fogalmazott: ha sikert akarunk, vissza kell állítani a munka becsületét. Hosszútávú partnernek tartjuk az Opelt, a példaértékű beruházás 2500 új munkahelyet jelent közvetve és közvetlenül.

Nick Reilly a GM Europe elnöke elmondta: piaci jelenlétük logikus folytatása és új dimenzió az új motorgyár alapkőletétele. Hiszen Szentgotthárd már bizonyított - 1992 óta 6,5 millió motor, ötmillió hengerfej, 85 ezer autó készült itt.

A mostani félmilliárd euróval az Opel megduplázza magyarországi beruházását, amelynek harmincezer-négyzetméteres üzemében 2012 végén indul a termelés.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.