Alapítványi kezdeményezés a ferencvárosi gyerekekért

Sikerrel zárult a Ferencvárosi Gyermekalap Majd Adok én Neked elnevezésű pályázata: a kerületben élő magánszemélyek és ott működő vállalkozók jóvoltából egymillió forint gyűlt össze. Az összegből öt helyi civil kezdeményezés valósulhat meg. Igazi, közösségi programok, sokak közreműködésével.

A pályázat kiírója, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány döntése alapján kétszázötvenezer forintot a kerületi Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium, ismertebb nevén a Kisképző csapata használhat fel. Annyit, amennyit kértek, hogy színre vihessék Purcell Dido és Aenas című operáját. Utazó előadást terveznek, hogy ezzel a szerelmi történettel a kerület középiskoláiban kortársaikkal is megismertessék és megszerettessék az opera műfaját.

A Magyar Zsonglőr Egyesület Ferencvárosi Zsonglőrködő Iskolák programja háromszázezer forintot kért és kapott ahhoz a diákok számára kidolgozott játékhoz, amely egyszerre menő és figyelemkeltő, ugyanakkor kihívásokat és sikerélményeket is ígér.

A Déméter Alapítvány fogadta be azoknak a kórházpedagógusoknak a pályázatát, akik a kerületi Szent László Kórházban és a II. Gyermekklinikán fekvő daganatos és csontvelőtranszplantált gyerekek tanulását segítik a KórházSuli programmal. Az egyénre szabott, játékos tananyagok felhasználásával folyó oktatáshoz az FKA kétszázezer forintos támogatást nyújt.

Foglalkozás a Gát utcában

A Periszkóp Egyesület Üdvözlet az Érkezőnek elnevezésű projektje a IX. kerületben született kisbabák és családjaik köszöntésére szerveződött. A jeles alkalmakra közös köszöntést terveznek utcai szerenáddal, helyi óvodások, védőnők, kórustagok, civilek és művészek részvételével. A százötvenezer forinttal támogatott program célja, hogy a kerületben szebbé, tartalmasabbá váljon az együttélés.

Közös alkotó napokat tervez a József Attila Emlékháznak is otthont adó Gát utcában a helyi, nehéz helyzetben lévő gyerekek és családjaik számára az Örökségközösség Alapítvány. A cél, hogy erősítsék a fiatalok környezettudatosságát, helyi kötődését és önértékelését. Az adventi időszakban megvalósuló programot százezer forinttal támogatta az FKA.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.