Alakul a Mercedes-csapat Kecskeméten

Kiválasztották az első negyven embert a kecskeméti Mercedes autógyár csapatába. A második csoportra 2010 februárjában kerül sor, aztán további kétezer következik.

Leginkább műszaki szakemberből van hiány, tájékoztatta lapunkat Markus Mönkhoff, személyzeti igazgató, aki a kecskeméti Mercedes autógyár csapatának építését vezeti.

A gyár festődéjének alapkövét október közepén rakták le, a tervek szerint 2011 második felében megindul az előszériás termelés, majd 2012-ben az üzemszerű sorozatgyártás. Első lépcsőben évi százezer, majd 150 ezer magyar Mercedes készül Kecskeméten.

- Jelenleg is tart a toborzás, eddig negyven embert vettünk fel, 2010 végéig még ötszáz főt, 2011-ben pedig további kétezer embert veszünk állományba - vázolta a menetrendet  Markus Mönkhoff. Az első negyven alkalmazott között vannak műszaki szakemberek, pénzügyesek, könyvelési, IT-, és HR-munkatársak.

- Kisebb nehézségeink vannak a műszakiak, a logisztikai, termelési és műszaki szakemberek toborzásában, kevés fényező, gépkezelő és más szükséges szakmát ismerő jelentkező van. A munkatársak a Heliport ipari parkban kialakított Mercedes bázison egy oktatóteremben kapják meg a Daimler alapszintű előképzést, aztán németországi üzemeinkben, Ratsattban és Sindelfingenben folytatódik az oktatás, azon a munkaterületen és abban a pozícióban, amelynek a kecskeméti üzemben kell majd megfelelniük - tette hozzá.

A Mercedes autógyár oktatóközpontja
Mercedes autógyár
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.