Aláírták a szerződést a Főgáz visszavásárlásáról

A magyar MVM és a német RWE aláírta a megállapodást a Főgáz 49 százalékának eladásáról. Az ügylet várhatóan a jövő év első felében zárul.

Az állami MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az RWE Gas International B.V. aláírta az RWE tulajdonában lévő 49,83 százalékos Főgáz-részvénypakett megvásárlásáról szóló, 41 milliárd forint értékű adásvételi szerződést - közölte az MVM az MTI-vel.

A tranzakció a hatósági jóváhagyásokat és a társtulajdonos fővárosi önkormányzat egyetértését követően előreláthatólag 2014 első felében zárulhat. A vagyonértékelést független, nemzetközileg elismert szakértők végezték.

Mint írták, a Főgáz több mint kétmillió ember biztonságos földgáz ellátását szavatolja magas színvonalon Budapesten és környékén, valamint az ország tíz megyéjében. A több mint ezer embert foglalkoztató cégcsoport mintegy 820 ezer fogyasztót lát el az 5800 kilométernyi jó állapotú, rendszeresen karbantartott gázhálózatán keresztül.

A társaság tavaly közel kétmilliárd köbméter gázt értékesített egyetemes szolgáltatói és szabadpiaci tevékenysége keretében. A Főgáz több éves országos szabadpiaci tevékenységével a magyar földgázpiac meghatározó szereplője.

A Főgáz 50 százalék plusz egy "A" sorozatú részvénycsomagja, illetve egy "B" sorozatú részvénye továbbra is a fővárosi önkormányzat tulajdonában marad. Az MVM közgyűlése kedden hagyta jóvá az RWE csoport 49,83 százalékos Főgáz-részvénypakettjének megvásárlását 41 milliárd forint értékben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.