Akkor legyen Orbis

Lengyelország vezető szállodacsoportja, az Orbis megállapodást kötött az Accorral mint stratégiai részvényesével 46 közép-európai szálloda átvételéről. Az ügylet eredményeként az Orbis a régió 16 országában kizárólagosan képviselheti az Accor összes márkáját, és ezzel tovább erősíti a cég közép-európai regionális vezető pozícióját a szállodaiparban. Az ügylet teljes ellenértéke 142,3 millió euró.

A megállapodás eredményeként az Orbis irányítása alá hat ország (Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Szlovákia) 46 Accor szállodája került. A szállodák mindegyike az Accor márka egyikeként - Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis és ibis budget – működik. Közülük 38 már üzemel, nyolc pedig fejlesztés alatt áll.

A megállapodás 2015. január 7-én jött létre az Orbis és az Accor között. Ugyanezen a napon az Orbis egy Master License szerződést kötött az Accorral, ami a cég számára jogosultságot biztosít arra, hogy 2035-ig az Accor márkákhoz tartozó szállodákat a régió 16 országában üzemeltesse, amely időszak magában foglal egy minimum 10 éves kizárólagosságot is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.