ÁKK: pörögnek a lakossági államkötvények

Májusban 67,4 milliárd forinttal nőtt a lakosság számára értékesített állampapírok mennyisége, a növekmény közel harmadát a bónusz államkötvény adta - közölte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) szerdán.

Május végére 1968 milliárd forintra emelkedett a lakossági állampapírok állománya. A hónap során a kamatozó kincstárjegyek nettó értékesítése 41,8 milliárd forint volt, míg a féléves kincstárjegyeké egymilliárd. Az inflációkövető prémium államkötvények állománya 2,4 milliárd forinttal, a márciusban bevezetett, piaci kamatokon alapuló bónusz magyar államkötvényé 21,1 milliárd forinttal emelkedett. A babakötvény növekménye 0,5 milliárd forint volt. Az egy- és kétéves kincstári takarékjegyek és a kincstári takarékjegy plusz együttes mennyisége 0,6 milliárd forinttal nőtt májusban.

Az év eleje óta, május végéig 279,4 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír állomány. A növekményből a kamatozó kincstárjegyekre 193,4 milliárd, a féléves kincstárjegyekre 5,5 milliárd, a prémium és a bónusz államkötvényekre 64,9 milliárd, a kincstári takarékjegyekre és a kincstári takarékjegy pluszra együttesen 11,8 milliárd forint jut. A tavaly decemberben kibocsátott babakötvény állománya 3,7 milliárd forinttal nőtt az idei év első öt hónapja alatt.

A lakosságnak szánt állampapírok május végi, 1967,9 milliárd forintos állományából a kamatozó kincstárjegyek 1181,6 milliárd, a féléves kincstárjegyek 26,8 milliárd forintot tettek ki. Az egy- és kétéves kincstári takarékjegyek és a kincstári takarékjegy plusz együttes mennyisége 346,5 milliárd forint, a prémium és a bónusz államkötvények együttes állománya 407,8 milliárd, valamint a babakötvény mennyisége 5,2 milliárd forint volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.